Η Βιβλιοθήκη μας είναι ο μικρός θησαυρός του σχολείου μας που τόσα χρόνια είναι κρυμμένος και αναξιοποίητος. Το μεγάλο μας στοίχημα φέτος ήταν το άνοιγμα και η χρήση της τόσο από τους μαθητές/τριες του σχολείου όσο και από την τοπική κοινωνία. Οι δυσκολίες ήταν πολλές μιας και ο χώρος είχε για χρόνια παραμεληθεί κυρίως λόγω της βλάβης της αντλίας θερμότητας που καθιστούσε την αίθουσα ακατάλληλη για μελέτη. Δυστυχώς η βλάβη δεν έχει ακόμα αποκασταθεί αλλά οι ιθύνοντες είναι ενήμεροι και είμαστε σίγουροι ότι έχουν πεισθεί για την σπουδαίοτητα της Βιβλιοθήκης στον τόπο τους.

library1

Παρόλο αυτά ο στόχος μας δεν απέτυχε και η ιδέα μας με τίτλο " Με ένα βιβλίο...πετάω" υλοποιήθηκε μερικώς χάρη στις προσπάθειες τόσο των μαθητών/τριών του σχολείου μας, όσο των εκπαιδευτικών αλλά και της συνδρομής του Δήμου Καλαβρύτων. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά της Β΄Λυκείου τακτοποίησαν τα βιβλία σύμφωνα με τους κωδικούς τους κάτω από δύσκολες συνθήκες ψύχους, τα παιδιά της Α' Λυκείου κατέγραψαν ψηφιακά ένα μέρος των βιβλίων και κάποιοι μαθητές της Γ' Λυκείου έβαψαν τον εξωτερικό χώρο που ήταν σε άσχημη κατάσταση. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί μας υλοποίησαν πρόγραμμα προκειμένου να εμπλέξουν τους μαθητές/τριες στη διαδικασία της ανάγνωσης βιβλίων αλλά και με τον προσωπικό τους κόπο και χρόνο και πέραν των διδακτικών και εκπαιδευτικών τους υποχρεώσεων, συνέβαλλαν στη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου της Βιβλιοθήκης με όμορφες ζωγραφιές στην είσοδο του χώρου, τη δημουργία πανώ και γραφιστικών για το άνοιγμα της Βιβλιοθήκης, ακόμα και την λεύκανση των σκαλοπατιών που οδηγούν στη Βιβλιοθήκη και είχαν καταστραφεί και μαυρίσει με τα χρόνια κ.ά. Ήταν τύχη για το σχολείο μας που υπήρξαν εκπαιδευτικοί με ταλέντα, φιλότιμο και αγάπη για αυτό που υπηρετούν αλλά και τον τόπο που τους φιλοξένησε!

Δε θα ξεχάσουμε τη οικονομική συνδρομή των παιδιών της Γ' Λυκείου που δώρισαν ένα ποσό από το ποσό που τους πρόσφερε ο Δήμος Καλαβρύτων για την εκδρομή τους προκειμένου να βαφτεί ο περιβάλλοντας χώρος σε δύσβατα σημεία από επαγγελματία ελαιοχρωματιστή. Ο αντιδήμαρχος Ροδόπουλος Γιώργος από την μεριά του Δήμου ήταν και σε αυτή τη διαδικασία αρωγός μας παρέχοντας τα υλικά που χρειαζόμασταν (χρώματα, πινέλα, μηχάνημα για καθαρισμό μαρμάρων). Η καθαρίστρια του σχολείου μας συνέβαλε καθοριστικά στην καθαριότητα και του χώρου της Βιβλιοθήκης μας έχοντας πάντα όρεξη και διάθεση να προσφέρει το μέγιστο!  

library7

library2  library3  library4  library6  

Ας ευχηθούμε ότι το εγχείρημα αυτό θα ολοκληρωθεί επιτυχώς την επόμενη σχολική χρονιά και ότι η Σχολική Βιβλιοθήκη του Λυκείου μας θα βρει τη θέση που της αξίζει στο σχολείο αλλά και στην τοπική κοινωνία.  

Μια μεγάλη γιορτή για το σχολείο μας με εκλεκτούς καλεσμένους! Παρουσίασαν οι μαθητές μας τις εργασίες τους, ευχαριστήσαμε όλους τους τοπικούς φορείς για την οικονομική ενίσχυση που παρείχαν στο σχολείο μας, αποχαιρετίσαμε τους μαθητές της Γ' Λυκείου και ανοίξαμε τη σχολική μας βιβλιοθήκη στην τοπική κοινωνία. Στη γιορτή μας είχαμε την χαρά και την τιμή να δούμε ανθρώπους σημαντικούς για το σχολείο μας όπως παλαιότερους εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικούς και Διευθυντές γειτονικών σχολείων, παλιότερους μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες αλλά και πολιτικά πρόσωπα της περιοχής που υπήρξαν σε όλη την χρονιά συμπαραστάτες και βοηθοί στο δύσκολο έργο μας.

Τους ευχαριστούμε όλους! 

 

Καλέσαμε και συνοδεύσαμε τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου στη Σχολική μας Βιβλιοθήκη. Έγινε παρουσίαση του χώρου από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ Λυκείου στους μικρούς μας φίλους και Βιβλιοπαρουσίαση. Οι μικροί μας χάρισαν ένα όμορφο πανό με τις ζωγραφιές τους και στη συνέχεια δέχθηκαν με χαρά κέρασμα με γλυκά και χυμούς. Τους επιστρέψαμε με ασφάλεια στο σχολείο τους και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιιά!

Η τελευταία μέρα των ενδοσχολικών εξετάσεων έφτασε για τους μεγαλύτερους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου. Οι καθηγητές τους τους προετοίμασαν ένα λαχταριστό μπουφέ με γλυκίσματα και οι αναμνηστικές φωτογραφίες πήραν φωτιά. Θα μας λείψετε!

 

Οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄και Γ΄Λυκείου συμμετείχαν σε πρόγραμματα Αγωγής Υγείας με φορέα το Καλλίπολις. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν στο πρόγραμμα: 1. Εφηβεία και Εξαρτήσεις- "Πρόληψη συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου", 2. "Ο εθισμός στις διάφορες μορφές του: Μάθε, προστατέψου, ζήσε!".  Οι υπεύθυνοι καθηγητές οργάνωσαν διάφορες δράσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς.Αποκορύφωμα αυτών η επίσκεψη της κ.Θωμοπούλου από το Καλλίπολις που με παιχνίδια διαδραστικά και βιωματικά τονίστηκε η αρνητική επιρροή των ουσιών, του καπνίσματος και του αλκοόλ στη ζωή των εφήβων. 

Μεγάλη τιμή για τους μαθητές της Γ' Λυκείου που ως μαθητές της Α' Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Δάφνης με την συνδρομή της καθηγήτριάς τους Αλεξάνδρας Θεοδώρου, του Διευθυντή Βασίλη Κουτέ αλλά και του Δήμου Καλαβρύτων, κατάφεραν να εκδώσουν τις ιστορίες τους σε ένα βιβλίο με τίτλο "Ο μικρός Σαμουήλ" στη μνήμη του αγαπημένου τους συμμαθητή Σπυρόπουλου Βασίλη. Η μέρα αυτή ήταν αφιερωμένη στα παιδιά μας που τιμήθηκαν τόσο από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ.Παπαδόπουλο όσο και από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Αχαϊας κ.Ζέρβα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μαθητές/τριες  και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και Λυκείου Δάφνης που μεταφέρθηκαν με τα λεωφορεία του Δήμου Καλαβρύτων. Είδαμε με χαρά μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς και από σχολεία των Καλαβρύτων καθώς και σημαντικές προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας. Ευχαριστούμε τα παιδιά μας που χάρη σε αυτά ζήσαμε αυτή την υπέροχη εμπειρία!