Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Choice χωρίς επιβάρυνση αφού το κόστος μετακίνησης καλύφθηκε από πόρους του προγράμματος. Εκεί παιδιά και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία:

1.Να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο του Eπιστημονικού Πάρκου Πατρών καθηγητή κ. Λουκόπουλου για τη σύνθεση, τη λειτουργία, τη φιλοσοφία και την αποστολή του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών (καινοτομία-έρευνα-επιχειρηματικότητα & κοινωνική προσφορά),
 
2.Να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις (με παραδείγματα) των ειδικών επιστημόνων – συνεργατών του πάρκου:
    κ. Βίκυ Τομαρά, Development Director ΕΠΠ
    καθηγητή κ. Βασιλείου Λουκόπουλου, προέδρου και CEO του ΕΠΠ
    κ. Χρήστου Πανίτσα, υπεύθυνου επικοινωνίας ΟΒΙ (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας & Διπλώματα ευρεσιτεχνίας)
    καθηγητή κ. Ιωάννη Ματσούκα, επιστημονικού υπεύθυνου της NEWDRUG
    καθηγητή κ. Ευάγγελου Γ. Παπαδάκη, επιστημονικού υπεύθυνου της AEIPLOUS
    κ. Άγγελου Αναστασόπουλου, Managing Director της LOEDIGE
    κ. Παναγιώτη- Νεκτάριου Παππά, Mech. Engineer της ADRINE
    κ. Γιάννη Κατσαγούνου,Process Engineer της BRITE
 
3.Να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν από Ειδικούς Επιστήμονες στις ακόλουθες εταιρείες και εργαστήρια του Επιστημονικού πάρκου Πατρών (που σχετίζονται με τις 5 μακρο-περιοχές τον OERs του CHOICE) την ώρα εργασίας τους, να ενημερωθούν για τον τρόπο  λειτουργία τους και τα επιτεύγματά τους.
    AEIPLUS
    NEWDRUG
    LOEDIGE
    ADRINE
    BRITE
 
Οι εισηγητές/-τριες μοιράστηκαν την εμπειρία τους με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανέπτυξαν σε αυτούς τη δραστηριότητα των εργαστηρίων και εταιρειών τους και απάντησαν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι επιστήμονες παρότρυναν τους μαθητές να τολμούν και να διεκδικούν τα όνειρά τους.
 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας έχοντας συνοδούς τρεις καθηγητές τους πέρασαν υπέροχες στιγμές στα Ιωάννινα. Χαλάρωσαν από τις υποχρεώσεις τους, γέλασαν, χόρεψαν και κυρίως δέθηκαν ακόμα πιο πολύ! Η συμπεριφορά των παιδιών μας ήταν άψογη.

Ένα πρωινό στα υπέροχα Καλάβρυτα με τους μαθητές του Γυμνασίου Δάφνης στο Ψηφιακό Πάρκο και στο Μουσείο Ολοκαυτώματος. Η μεταφορά μας έγινε δωρεάν με τα λεωφορεία του Δήμου Καλαβρύτων.

Υποκατηγορίες